Skip to content

Trainingen

De trainingen van de Praktijk voor Leren en Gedrag kunnen zowel individueel als in groepsverbond worden gevolgd. Wij bieden trainingen op het gebied van:

  • sociale vaardigheden 
  • faalangst
  • weerbaarheid / assertiviteit
  • beter leren en studeren (ALSS®)
  • examenvrees
  • ALSS®-training: beter leren en studeren

ALSS® staat voor Adaptive Learning & Study Skills. Bij de ALSS®-training leren de deelnemers kijken naar de manier waarop zij iets aanleren en hoe ze studeren. Zij leren tijdens de training ook andere mogelijkheden en verbetertechnieken aan. Dit maakt dat het leren en studeren effectiever gebeurt en dus minder tijd en moeite zal kosten.

ALSS® wordt gegeven op een orthopedagogisch niveau. De begeleiding is altijd één op één en kan bij u thuis of op de Praktijk voor Leren en Gedrag plaatsvinden. 

Lekker in je vel

Deze vorm van begeleiding richt zich vooral op jongere kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Het is een zeer laagdrempelige vorm van begeleiding, specifiek gericht op het kind of de jongere, niet methodisch gebonden maar op maat en dus beslist geen standaardtraining. ‘Lekker in je vel’ heeft vooral een inventariserend en preventief karakter. Er wordt bij aanvang een uitgangspunt gekozen waar het kind zich goed bij voelt, waardoor het kind het meteen erg leuk vindt en graag blijft komen. Hierdoor is het bovendien zeer effectief. Al snel wordt duidelijk waar het probleem zit, wat een goede manier is om het kind lekker in zijn of haar vel te doen zitten of wat er verder eventueel nodig zou zijn. 

Psychosomatische fysiotherapie

Praten over je problemen is vaak niet zo makkelijk. Zeker niet voor kinderen en jongeren. Soms kan psychosomatische fysiotherapie een uitkomst zijn. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van non-verbale communicatie. Spelenderwijs ontdekken kinderen en jongeren de oorzaken van hun problemen en hoe zij daar iets aan kunnen veranderen.

Psychosomatische fysiotherapie kan geschikt zijn in uiteenlopende situaties. Bijvoorbeeld voor een kind dat zich anders voelt dan anderen en dat gepest wordt. Of voor een kind/jongere dat moeite heeft met het aangeven van grenzen. De psychosomatische fysiotherapeut maakt gebruik van verschillende behandelmogelijkheden:

  • diverse vormen van ontspanningstherapie (o.a. mindfulness)
  • ademtherapie
  • lichaamsbewustwording

Ook is psychosomatische fysiotherapie bij ons altijd maatwerk. De therapie is individueel.

Snelle vraag ?

Bel ons direct

0570 54 71 02