Skip to content

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie voor jongeren

Psychomotorische therapie is een praktische therapievorm. Vanuit jouw krachten en talenten leer je omgaan met jouw (innerlijke)weerstanden en specifieke uitdagingen.

We leven in een uitdagende wereld die veel van ons vraagt. Het is fijn als je lekker in je vel zit, je zaakjes op orde hebt, een ondersteunende omgeving hebt en precies weet wat je krachten zijn, hoe ze te benutten en je energie kunt richten op wat je wilt. Soms loopt het echter anders. In onze jeugd ontstane blokkades kunnen ons ervan weerhouden de stappen te zetten die we willen zetten. Je kunt vastlopen in jezelf of in de omgang met je omgeving, uitdagingen kunnen te overweldigend zijn of je richting onhelder. Om snel stappen te kunnen maken heb je een geleerde, onbevooroordeelde heldere “spiegel” nodig. Dat is wat we bieden.

Op praktische wijze (Handen-doen) krijg je steeds meer inzicht (Hoofd-weten) in de persoon die je bent en hoe je op liefdevolle wijze (Hartvoelen) met jouzelf, de ander en het leven om kunt gaan. Hierin ben je zelf expert. De therapie en begeleiding helpen je op je eigen wijsheid te vertrouwen en te groeien naar je gewenste doel. Lichaamsbewustzijn, beweging en spel worden hierbij als middel gebruikt. Bij de eerste kennismaking wordt duidelijk waar je tegen aan loopt, wat je wilt leren en waar je interesses liggen. Op basis van je leerdoel maken we samen een plan en kijken we hoe lang dit traject zal duren. De therapeut zal je gedurende het gehele traject begeleiden en indien nodig je omgeving, zodat je aan het einde van het traject je doel(en) gehaald hebt. In elke sessie zal je hoofdleerdoel terugkomen, maar bespreken we ook actuele thema’s. Afhankelijk van je eigen interesses worden specifieke bewegingsvormen ingezet. Afgestemd op je leerthema’s doe je in een veilige setting, vaak leuke fysieke oefeningen waarin je meer inzicht krijgt in je problemen, maar ook antwoorden vindt over hoe hiermee om te gaan. Niets is leuker dan leren over jezelf en als je merkt dat iets werkt raak je vaak gemotiveerd om dit nieuwe gedrag of inzicht ook in je dagelijkse leven toe te passen. Al doende helpt de therapeut je om je eigen krachten en wijsheid te vinden en te benutten om zo sterker in je lijf en leven te komen staan.

Snelle vraag ?

Bel ons direct

0570 54 71 02