Therapieën

De trainingen van de Praktijk voor Leren en Gedrag kunnen zowel individueel als in groepsverbond worden gevolgd. Wij bieden trainingen op het gebied van: 

  • sociale vaardigheden
  • faalangst
  • weerbaarheid/assertiviteit
  • beter leren en studeren (ALSS®)
  • examenvrees
  • ALSS®-training: beter leren en studeren

ALSS® staat voor Adaptive Learning & Study Skills. Bij de ALSS®-training leren de deelnemers kijken naar de manier waarop zij iets aanleren en hoe ze studeren. Zij leren tijdens de training ook andere mogelijkheden en verbetertechnieken aan. Dit maakt dat het leren en studeren effectiever gebeurt en dus minder tijd en moeite zal kosten. ALSS® wordt gegeven op een orthopedagogisch niveau. De begeleiding is altijd één op één en kan bij u thuis of op de Praktijk voor Leren en Gedrag plaatsvinden. Lees meer over de ALSS®-training.

Lekker in je vel

Deze vorm van begeleiding richt zich vooral op jongere kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Het is een zeer laagdrempelige vorm van begeleiding, specifiek gericht op het kind of de jongere, niet methodisch gebonden maar op maat en dus beslist geen standaardtraining. ‘Lekker in je vel’ heeft vooral een inventariserend en preventief karakter. Er wordt bij aanvang een uitgangspunt gekozen waar het kind zich goed bij voelt, waardoor het kind het meteen erg leuk vindt en graag blijft komen. Hierdoor is het bovendien zeer effectief. Al snel wordt duidelijk waar het probleem zit, wat een goede manier is om het kind lekker in het vel te doen zitten of wat er verder eventueel nodig zou zijn. Lees meer over de Lekker in je vel.

PMT: psychomotorische training

Praten over je problemen is vaak niet zo makkelijk. Zeker niet voor kinderen. Soms kan psychomotorische therapie (PMT) een uitkomst zijn. Bij PMT wordt gebruik gemaakt van non-verbale communicatie en beweging. Spelenderwijs ontdekken kinderen de oorzaken van hun problemen en hoe zij daar iets aan kunnen veranderen. PMT kan geschikt zijn in uiteenlopende situaties. Bijvoorbeeld voor een kind dat zich anders voelt dan anderen en dat gepest wordt. Of voor een kind dat moeite heeft met het aangeven van grenzen. Thema’s die aan bod kunnen komen bij PMT:

  • Leren grenzen aan te geven en te respecteren
  • Samenwerken
  • Vertrouwen in jezelf
  • Vertrouwen op de ander

Tijdens de PMT-bijeenkomsten kan het kind veilig oefenen met zijn ‘nieuwe’ gedrag. Zo zal het steeds beter lukken om dit in het normale leven ook toe te passen. Ook PMT is bij ons altijd maatwerk. De therapie kan plaatsvinden in groepsvorm, maar ook individueel. 

Snelle vraag ?

Bel ons direct

0570 54 71 02

Snelle vraag ?

Bel ons direct

0570 54 71 02